Beofriends contact

Zuideindsestraat 28A
NL-4921 XM Made

Een artikel uit het clubblad van maart 2023 ( + foto op voorpagina )

Beogram 4000c

Een icoon. Opnieuw bedacht

Overname van www.bang-olufsen.com

Met de Beogram 4000-serie wilden we de perfecte platenspeler creëren, met een perfecte weergave.
Villy Hansen
Oorspronkelijke Beogram-ingenieur

Levensduur: Gemaakt om eeuwig mee te gaan

Tijdloosheid gaat over de moed hebben om iets te doen dat niet conventioneel is…
Mads Kogsgaard Hansen
hoofd van Beogram 4000c Gereconstrueerde Limited Edition

De draaitafels uit de Beogram 4000-serie, gelanceerd in de jaren 70, definieerden de esthetiek van een tijdperk: ze werden een klassieker bij muziekliefhebbers, verzameld door kunstmusea en opgenomen in designgeschiedenisboeken. De invloed ervan is vandaag de dag nog steeds te zien en te horen.

We wilden de Beogram opnieuw uitbrengen om te vieren hoe – zelfs als muziek en technologie zich blijven ontwikkelen – er onveranderlijke waarden zijn die een product mooi en uniek maken. Waarden die bij Bang & Olufsen gelden sinds 1925.

Bang & Olufsen’s Beogram 4000c Recreated Limited Edition bevat 95 originele exemplaren van deze meest iconische draaitafel – dit markeert ons 95e jaar van het creëren van opmerkelijke ervaringen – en herstelt ze voor hedendaagse geluidssystemen, met behoud van de tijdloze geest in hun oorsprong.

Een draaischijf. Opnieuw gemaakt.
Aan elke originele Beogram is gewerkt door een toegewijd team van bekwame ingenieurs, technici en vakmensen in onze faciliteiten in Struer, Denemarken. Onze experts reinigen, renoveren, updaten en verfijnen elk onderdeel van de platenspelers met de hand.

Het restaureren van de Beogram vereist dezelfde precisie, zorg en passie als het restaureren van elk meesterwerk: u wilt de ware essentie van de originele creatie onthullen en het product vernieuwen om nu en in de komende decennia te ervaren.

GEBOREN IN DE JAREN 70
Bang & Olufsen en Jacob Jensen
De samenwerking tussen Bang & Olufsen en ontwerper Jacob Jensen is legendarisch en stelde een van de meest invloedrijke normen voor productontwerp.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Bang & Olufsen als u zoekt op Beogram 4000c.